Paras joogamatto – Joogamaton valintaopas

Paras joogamatto – Joogamaton valintaopas

Joogamaton valintaan vaikuttavat monet asiat kuten materiaali, koko, paksuus, väri ja maton tukevuus. Tässä artikkelissa tahdomme auttaa sinua löytämään juuri itsellesi sopivan joogamaton ja kerromme mitkä ovat meidän mielestämme parhaita joogamattoja tällä hetkellä. Joogamattovertailun lisäksi kerromme, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon joogamaton valinnassa sekä millaisella budjetilla joogamatto-ostoksille kannattaa lähteä.

Joogamaton valintaopas

Joogamattoa käytetään monenlaisiin tarkoituksiin ja tämän artikkelin avulla saat varmasti vastauksia siihen, millaisiin ominaisuuksiin sinun kannattaa kiinnittää huomiota, kun etsit juuri omaan käyttötarkoitukseesi parasta joogamattoa. Joogamaton valintaopas antaa muutamia loistavia vaihtoehtoja niin kokeneelle joogaajalle kuin aloittelijallekin ensimmäiseksi joogamatoksi. Toivomme, että tämän artikkelin avulla löydät juuri sinulle sopivan joogamaton!

Gymstick Pro joogamatto on suunniteltu sopivaksi kovaan ja säännölliseen käyttöön. Pro joogamatto erottuu muista joogamatoista erityisesti sen kestävyyden ja laadukkaan pinnan ansiosta. Maton pinta on valmistettu laadukkaasta ja lateksivapaasta PVC-materiaalista, joka tekee joogamatosta erittäin kestävän. Laadukas PVC materiaali pitää maton pinnan uuden oloisena hyvin pitkään, eikä maton väri haalistu tai pinta halkeile. Gymstick Pro joogamatto pysyy hyvänä ja siistinä poikkeuksellisen pitkään.

Pro joogamatto on 6 mm paksu ja sen pinta on tukeva ja pitävä myös pinnan kastuessa. Laadukkaan joogamaton pinta tulee olla aina hyvin pitävä, sillä kovissa harjoituksissa maton pinta voi hyvinkin kostua hiestä. Gymstick Pro joogamatto pitää hyvin muotonsa ja antaa täydellisen tuen maasta jaloille, jotta kaikki liikkeet on helppo ja turvallinen toteuttaa. Maton pinta on helppo pitää puhtaana pyyhkimällä se esimerkiksi kostella rätillä. Gymstick Pro joogamatto kulkee helposti mukana kaikille joogatunneille ja sillä on erittäin miellyttävää toteuttaa myös kaikki kotitreenit. Ota joogasta kaikki irti laadukkaalla Gymstick Pro joogamatolla.

Gymstick Premium joogamatto on valmistettu luonnonkumista. Luonnonkumista valmistettu joogamatto on loistava valinta ekologisuuteen panostavalle joogaajalle. Premium joogamatto on hyvin kestävä ja tukeva alusta haastavillekin liikkeille. Maton pintamateriaali tekee maton pinnasta liukumattoman ja näin kaikki liikkeet on turvallista toteuttaa. Premium joogamatto on 3mm paksu, joten se tarjoaa erityisen hyvän pidon lattiaan. Matto tukee juuri sopivasti kaikissa liikkeissä ja mahdollistaa tasapainon säilyttämisen erityisen hyvin. Maton kuviointi avustaa liikkeiden suorittamista.

Premium joogamatto on suunniteltu erityisesti aktiivisille joogan harrastajille. Laadukas matto ei veny tai halkeile kovassakaan käytössä, vaan laadukkaan materiaalinsa ansiosta se kestää useita vuosia kovassakin käytössä. Maton ohut ja liukumaton pinta mahdollistaa hyvän pidon maahan koko treenin ajan. Luonnonkumista valmistettu matto on ekologinen ja laadukas valinta aktiiviselle joogaajalle. Gymstick Premium joogamaton loistavat ominaisuudet auttavat saamaan joogasta kaiken ilon irti.

Pure joogamatto on hyvä valinta niin joogaan kuin pilatekseenkin. Matto tarjoaa tukevan ja pitävän pinnan kaikkiin liikkeisiin. Joogamatto pehmustaa myös mukavasti käsiä, polvia ja selkää, jotta harjoittelu on miellyttävää ja turvallista. Joogamaton paksuus on 6 mm ja se on hyvin kevyt siirrellä.

Pure joogamatto sopii erityisesti kotikäyttöön. Matto mahtuu hyvin pieneen tilaan, joten se on helppo ottaa mukaan myös ohjatuille tunneille. Kuvioitu ala- ja yläpinta takaavat liukumattoman pinnan ja mahdollistavat tukevan pidon lattiasta. Maton pirteä väritys tuo harjoitteluun energiaa. Erityisesti pinkki joogamatto on ollut hyvin suosittu väri viime vuosina. Pure joogamatto on saatavilla vaaleanpunaisena ja -sinisenä. Pure joogamatto on kokonaisuudessaan hyvä ja edullinen joogamatto, joka soveltuu hieman kevyempään käyttöön.

Joogamatot löydät FitBalance-verkkokaupasta

Mikä on sopiva joogamaton paksuus?

Joogamaton paksuus on tyypillisesti 3-6 mm. Tämä on paras paksuus, jotta matolla saa hyvän ja tukevan pidon lattiaan. Samalla se pehmustaa ja tukee jalkoja ja vartaloa tarpeeksi, jotta liikkeet on helppoa ja turvallista toteuttaa. Joogamattoja on saatavilla myös paksumpina, mutta hyvin paksut matot soveltuvat yleisesti paremmin pilatekseen, sillä niiden päällä tasapainon säilyttäminen on haastavampaa. Paksumman maton etuna toki on erityisen hyvä pito ja miellyttävämpi pehmeys. 

Ohut joogamatto sopii yleensä paremmin kokeneemmille joogan harrastajille, jotka haluavat hyvän pidon lattiaan. Ohuen maton ansiosta tasapaino säilyy pidoissa helpommin ja liikkeiden toteuttaminen tulee helpommaksi. Paksu joogamatto taas tarjoaa hieman enemmän joustavuutta ja miellyttävyyttä liikkeiden suorittamiseen. Paksumpi joogamatto tukee jalkaa paremmin liikkeen aikana ja lisää turvallisuuden tunnetta.

Paksumpi matto alkaa helposti hieman venyä ja antamaan periksi erilaisissa pidoissa, joten joogamatot ovat tästä syystä hyvin ohuita. Suosittelemme etenkin aloittelijoita valitsemaan 6 mm paksun joogamaton, sillä se tarjoaa hyvän yhdistelmän kaikkia joogamaton positiivisia ominaisuuksia.

Joogamatto 6mm

Joogamatto 6 mm paksuudella on suosituin joogamaton paksuus. 6mm joogamatto tarjoaa edelleen hyvän otteen lattiaan, tarjoten kuitenkin sopivasti pehmeyttä ja tukea vartalolle. Joogamaton on tärkeää olla ohut, jotta se ei veny erilaisten joogaliikkeiden aikana. Pitävä ja tukeva pinta tarjoaa hyvän otteen lattiaan ja joogaaminen on tällöin hyvin helppoa ja turvallista. 6 mm paksu joogamatto tarjoaa myös riittävästi suojaa kovalta lattialta, jotta lihakset tai luut eivät kipeydy turhaan harjoituksen aikana. Suosittelemme lämpimästi aloittamaan 6mm paksulla joogamatolla, sillä se tarjoaa hyvän kompromissin kaikkia haluttuja ominaisuuksia. Gymstick Pro ja Pure joogamatot ovat 6mm paksuja ja sopivat hyvin useimmille käyttäjille.

Leveä joogamatto

Leveä joogamatto on loistava vaihtoehto erityisesti lattiatasossa tehtäville liikkeille. Leveämmän joogamaton päällä mahdut tekemään paremmin kaikki liikkeet, eikä tila lopu kesken. Leveä joogamatto mahdollistaa liikkumisen paremmin maton päällä. Etenkin aktiiviset joogan harrastajat haluavat usein hieman leveämmän joogamaton. Joogamattojen leveys vaihtelee hyvin usein 55 – 65 cm välillä. Gymstick Pro ja Premium joogamatot ovat 61 cm paksuja, joten ne tarjoavat reilusti tilaa liikkua maton päällä.

Joogamattojen pituus vaihtelee 175 – 185 cm välillä. Hyvä nyrkkisääntö sopivaan joogamaton pituuteen on, että maton tulisi olla hieman käyttäjää pidempi. Joogamaton pituuteen ja leveyteen vaikuttaa paljon käyttäjän koko ja mieltymykset.

Mistä materiaalista olevat joogamatot ovat kestäviä?

Joogamattoja valmistetaan monista erilaisista materiaaleista. Kestävyyden kannalta kuitenkin muutama materiaali nousee ylitse muiden. PVC-joogamatot ovat hyvin kestäviä ja mukavan pehmeitä käyttää. Nämä matot antavat myös hyvän pidon. PU-joogamaton valmistuksessa käytetään PU:ta sekä luonnonkumia. Nämä matot ovat hyvin kestäviä ja erittäin pitäviä joogamattoja. PU-matot ovat myös PVC-mattoja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. NBR-matot ovat yleisemmin jumppamattoja, mutta niistä valmistetaan myös hyvin kestäviä ja pehmeitä joogamattoja.

Mikäli etsit kestävää ja pitkäaikaista joogamattoa niin suosittelemme erityisesti pitämään silmällä PVC- ja PU –valmisteisia joogamattoja. Nämä molemmat materiaalit tarjoavat hyvän pidon ja mukavasti pehmeyttä treeneihin. Samalla matot pysyvät pitkään uudentuntuisina, eivätkä ne haalistu tai halkeile. PVC- ja PU-joogamattojen puhdistaminen on myös hyvin helppoa, sillä ne voidaan pyyhkiä kostealla rätillä.

Joogamaton hinta

Joogamaton hintaan vaikuttaa erityisesti matossa käytetty materiaali. Ekologiset materiaalit ovat usein myös kalliimpia vaihtoehtoja, mutta toisaalta niiden hankintaan voi liittyä myös eettisiä kysymyksiä. Joogamaton hinta ei siis välttämättä aina kerro tarkkaa totuutta joogamaton laadusta. PVC-joogamatot ovat hyvin laadukkaita ja tämä materiaali on halvempaa valmistaa, joten PVC-joogamatot ovat melko edullisia vaihtoehtoja. Ja esimerkiksi korkista tai puuvillasta valmistetut joogamatot  ovat yleensä kalliimpia juurikin niiden materiaalin takia.

Halvat joogamatot ovat hyvin usein lyhytikäisiä, joten mikäli haluat etsiä pitkäikäistä joogamattoa niin mattoon kannattaa panostaa vähintään 40-60 euroa. Mikäli harrastat joogaa aktiivisesti, tuo pitkäikäinen ja laadukas matto varmasti iloa pitkäksi aikaa ja pieni panostus harrastukseen on varmasti kohdallaan. Joogamaton valintaan kannattaa aina hieman käyttää aikaa, jotta löydät itsellesi sopivat ominaisuudet, joita matolta haluat.

Gymstick joogamatto

Gymstick valmistaa laadukkaita joogamattoja ja olemmekin valinneet Gymstickiltä valikoimaamme kaksi erinomaista joogamattoa, jotka sopivat kovempaan käyttöön. Gymstick Pro joogamatto soveltuu niin koti- kuin ammattikäyttöönkin ja se on kestävä ja laadukas joogamatto. Gymstick Premium joogamatto on valmistettu ekologisemmasta materiaalista ja se on hieman ohuempi vaihtoehto soveltuen etenkin kokeneemmalle joogan harrastajalle. Olemme kokeneet, että Gymstick joogamatot ovat hyvin laadukkaita ja suosittuja joogamattoja, jotka kestävät vuosia käytössä. Suosittelemme näitä tuotteita niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle joogaajalle.

Laajan valikoiman tuotteita joogaan ja kehonhuoltoon löydät FitBalance verkkokaupasta

Ilmainen toimitus

Yli 50 euron pikkupaketteihin, puolapuihin sekä Kidwood kiipeilytelineisiin.

Täysi palautusoikeus

30 päivän täysi palautusoikeus, jos muutat mielesi.

Suomalainen perheyritys

Toiminnasta vastaa kotimainen Jalo Sports Oy

100% Turvalliset maksutavat

Paytrail | Klarna / Maksukortit / Tilisiirto